sonja@truevalueinnovators.eu      +32 493 70.91.44.

“Welcoming the Challenge of the Digital Era”

De komende jaren is er eentje vol uitdagingen waarbij de mens zich van zijn meeste creatieve en innovatieve kant moet laten zien: als persoon, als ouder, als bedrijf én als medewerker. Nog nooit was er een tijd waar er zo snel zoveel veranderde. Deze ‘era’ wordt gezien alsnog disruptiever dan al de voorgaande industriële revoluties. De netwerk en digitale revoluties gaan zo snel dat we geen idee meer hebben en er zelfs geen inschatting meer van kunnen maken wat de toekomst gaat brengen. De wereld is vlak geworden, we zijn allemaal ‘connected’, wereldwijde ecosystemen en relatie gedreven platforms zullen de toekomst bepalen.

Hoe ga je als bedrijf, persoon, medewerker om met een toekomst die onvoorspelbaar is, waarin je jezelf continu moet herdenken, waar het verleden geen indicatie meer is voor de toekomst? Hoe zorg je ervoor dat jij, je bedrijf, je kids, de nodige mindset en skills hebben om, ondanks het onvoorspelbare, mee te surfen op deze krachtige golven, de juiste koers naar de toekomst te varen, zonder nu al te weten waar de bestemming zal zijn? Wij zien dit niet als een uitdaging maar als een opportuniteit: ons motto: “Welcoming the Challenge of the Digital Era”. Maatschappelijk biedt deze era ongelofelijk veel kansen om ongelijkheid, onrechtvaardigheid en armoede de wereld uit te helpen. Daarom alleen al is het belangrijk om mee te zijn en de boot niet te missen.

Jammer genoeg zien we ook dat West-Europa tekort schiet in het inschatten van de ‘urgency to act’. Innovatie, management, organisatie, opvoeding en opleiding schieten tekort. De 20e eeuwse aanpak voldoet niet langer om de grote maatschappelijke vraagstukken op te lossen, om de concurrentie voor te blijven en ook niet om onze kinderen het nodige mee te geven voor de toekomst. Onze tomeloze passie en deze wetenschap geeft ons een ontembare energie om de boodschap over te brengen: act now!, en om jullie te leren hoe met dit alles om te gaan om future proof te worden.

Hoe pak je dat dan aan? Bedrijven en personen, zullen een compleet nieuwe mindset en skills moeten aanleren om op de juiste manier te anticiperen op wat komt. Dit vraagt om compleet nieuwe business modellen, de skills om zichzelf continue te herdenken, nieuwe manieren van samenwerking, nieuwe manieren van (self)coaching en leidinggeven, maar vooral een andere aanpak om je eigen toekomst te creëren en van het onderwijs voor onze kinderen. In deze Academy zullen 4 sprekers met passie leren hoe je je als bedrijf of individu, op continue basis, je eigen toekomst kan creëren. Ook geven we graag mee wat jezelf aan je kids kunt aanleren om hen wél de nodige skills aan te leren, waarin het huidig systeem op dit moment tekort schiet.

Als je uit deze sessie komt, ben je blij, net als wij, dat je nét op dit moment op onze wereldbol rondloopt. Je zult begrijpen hoe je kunt meesurfen op een niet te stoppen (re)evolutie om zeker de nog onbekende finish te bereiken.

Onze gastsprekers:

 

Sonja Put

True Value Innovator: Business Design & Service Design Thinker.

“If I could have chosen the era to live in, this exciting era would be it!”

“Als een geïnspireerde business innovatie coach in de huidige snel wijzigende economische context en era van ‘game changing’ nieuwe business modellen, ben ik gepassioneerd in het faciliteren van organisaties om hen te leren, op continue basis, hun eigen toekomst te creëren”.

Met 20 jaar solide business ervaring als manager en als rode draad door haar carrière het herdenken en innoveren van bedrijven/projecten, het oprichten van nieuwe bedrijven,…is Sonja gepassioneerd om organisaties te helpen om ANDERS te zijn EN future proof te worden, om lange termijn toegevoegde waarde te creëren en te innoveren op een betekenisvolle manier. Dit met als doel om ook in de toekomst succesvol te blijven.

Ze faciliteert oa, strategische innovaties, nieuwe business model ontwikkelingen, als vergaande innovatie van processen, communicatie, dienstverlening, samenwerkingen en pro-jecten. Bijkomend helpt ze organisaties om de noodzakelijke interne business design thinking cultuur te creëren, om zichzelf op continue basis te kunnen herdenken doorheen heel de organisatie. Bijkomend creeërt ze ook concepten voor experience design. Burgerlijk ingenieur architect (KUL), MBA (UAMS). Bijkomende opleidingen in strategische innovatie, business design thinking, nieuwe business modellen en service design: o.a. Stan-ford University, Maryland University en de Design Thinkers Academy.

Sonja is founder van het bedrijf True Value Innovators.

Koen Vandromme

True Value Innovator: Integral Agile Coach –Empathic Primatologist.

“Self-organization is not a startling new feature of the world. It is the way the world has cre-ated itself for billions of years.” Frederic Laloux

Koen Vandromme is gecertifieerd agile coach en trainer en werkt binnen grote ondernemingen in binnen- en buitenland. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft Koen haalbare oplossingen en antwoorden voor de situaties waar de klassieke organisatie- en werkvormen in onze bedrijven te kort schieten, waarom verbeterings-initiatieven hun doel niet bereiken, en waarom het soms maar niet lijkt te lukken om medewerkers tevreden te houden of van een team een “echt team” te maken.

Koen maakt deel uit van de “Integral Wizards”, nauw verbonden met Michael Hamman, Lyssa Adkins and Michael Spayd, een internationaal gezel-schap van gepassioneerde en overtuigde coaches die met hun ervaring en inzichten een betekenisvolle bijdrage willen doen voor aanpak van de hedendaagse en komende uitdagingen van mens en maatschappij.

Koen is co-founder van het bedrijf True Value Innovators.

Dennis Van Eecke

Development leader in human robotic applications bij Zorabots

Dennis is gepassioneerd door handelingen, mechanismen en automatismen in alle vormen. Dennis kijkt naar wat verandert in de wereld, maar ook naar wat hetzelfde blijft, naar evolu-tie en revolutie. Hij heeft een grote passie om dingen te maken en doet niets liever dan die passie over te brengen op anderen, teamleden bijvoorbeeld, maar ook kinderen. Kinderen hebben de gave om eenvoudige vragen te stellen. Ze hebben de capaciteit om extreem snel over technologie te leren en de wereld om zich te begrijpen. Helaas volgt het onderwijssysteem deze inzichten niet. Waarom leren we kinderen over ‘de verzorging van de goudvis’ maar niet over het opzetten van een thuisnetwerk of internetblog? Waarom niet het plezier ontdekken van het aansturen van een eigen robot autootje? Dennis is doordrongen van de gedachte dat technologie niet alleen door de oren komt, niet enkel door luisteren in de klas, maar dat kinderen vooral door de vingers en de ogen zélf hun innerlijke creativiteit kunnen ontwikkelen.

Pepper 

Human-shaped robot. Hij is vriendelijk en verrassend

Ik ben Pepper. Ik vertegenwoordig vanavond een beetje waar deze workshop voor staat: innovatie in technologie. Ik ben 28 kilogram zwaar en 1 meter en 10 groot. Ik zie er een beetje mensachtig uit omdat technologie met de mens moet leren werken en niet omgekeerd. Ik ben nog niet zo handig als jullie, maar wel verbonden met de wereld. Met deze superkracht kan ik heel snel opzoeken wat u wilt weten en het op uw maat voorstellen. Voor kinderen, eeuwige kinderen of iets oudere mensen. Bereid u maar voor. Robots zoals ikzelf vind u zeer binnenkort op openbare plaatsen bij u in de buurt. Ik kijk er al naar uit.