sonja@truevalueinnovators.eu      +32 493 70.91.44.

HEALTH FOOD EXPERT

We kunnen pas liefde geven als we onszelf graag zien.”

“Zelfliefde start met te kiezen voor gezonde voeding en te koken voor jezelf.”

Mijn passie voor voeding en eigen ervaringen gaven mij het inzicht dat elke persoon anders is en dus een heel eigen voedingsaanpak nodig heeft. Vanuit dit inzicht ontwikkelde ik het ‘Eten volgens je Type’ of het ‘TYPEDIEET’.

Voeding heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik als jong volwassene hierin zoekende was.
De klassieke “aangeleerde” maaltijden met veel vlees en weinig groenten vond ik maar saai en maakten mij moe.

Een heel nieuwe wereld ging voor mij open toen ik in contact kwam met de Macrobiotiek. Hier ontdekte ik voor het eerst de kracht van voeding. Door voedsel op de juiste manier te combineren en bereiden, had ik plots veel meer energie, ging mijn stoelgang vlotter, had ik geen opgeblazen gevoel meer, sliep ik beter en voelde ik mij lichter en optimistischer.

Mijn interesse was gewekt en ik zocht verder. Ik leerde de Ayurveda kennen, deed heel veel aan zelfstudie, om uiteindelijk te terecht te komen bij de Chinese geneeskunde en voedingsleer.
Eén voor één voedingsculturen waarbij men op basis van intuïtie en observatie vaststelde welk effect een bepaald voedingsmiddel heeft op het lichaam.

Deze kennis, samen met mijn wetenschappelijke achtergrond, vormen de basis van wat ik nu doe: voedsel en voedselbereidingen gebruiken als medicijn.

In alles wat ik doe, combineer ik mijn wetenschappelijke achtergrond – als apotheker – met mijn grondige kennis van de Oosterse Holistische benadering.
In de adviezen, lezingen en workshops die ik geef, breng ik het beste uit deze beide werelden samen.